Városi Sportcsarnok és környéke, minifocipálya – 2019. október 3-6.

 

       A székelyudvarhelyi Prima Press kft évente megszervezi a nemzetközi kiállítássá minősített Őszi Vásár rendezvénysorozatot, amelyet napjainkban a térség legrangosabb gazdasági eseményeként tartanak számon. A 27. Őszi Vásár rendezvénysorozat október első napjaiban, azaz október 3-6. között került megrendezésre Székelyudvarhelyen.

A rendezvénysorozat sosem öncélú, célja a város és környéke gazdasági életének fellendítése.
Az elmúlt évekhez hasonlóan, idén is az Őszi Vásár rendezvénysorozat alkalmából a következő rendezvények megszervezését tervezzük:

  • Expo 2019 – Nemzetközi kiállítás és vásár a székelyudvarhelyi Sportcsarnokban
  • Autó Expo 2019 – autók, kellékek kiállítása és vására a székelyudvarhelyi Sportcsarnok mellett
  • XVI. Szabadtéri Borfesztivál
  • Üzleti konferencia és B2B találkozó
  • X. Székely Termékek Fesztiválja
  • Szabadtéri rendezvények (gasztronómia, koncertek, szabadidős programok)

 

Büszkék vagyunk arra, hogy a térség legrangosabb gazdasági eseményeként számon tartott rendezvényünknek évente több mint húszezer látogatója van!

A városi Sportcsarnokban, annak közvetlen szabadtéri környezetében a Nemzetközi Kiállítás és Vásár alkalmából évente közel 150 kiállító mutatja be termékeit. A vásárral egybekötött kiállítás gazdasági sikereit mi sem bizonyítja jobban, hogy az elmúlt években magyarországi kiállítók is részt vettek a rendezvényen. A visszajelzések, meg az eddigi tapasztalatok szerint az anyaországi cégek számára rendkívüli jelentőséggel bír, hogy Székelyföld legjelentősebb gazdasági eseményén bemutatkozhassanak, ismertté tegyék termékeiket, szolgáltatásaikat.

A Székelyudvarhelyi Őszi Vásár tematikája a térség gazdasági értékeihez igazodik, így tehát a kiállítók az alábbi iparágakból jelentkeznek kiállítók: Textilipar - Mezőgazdaság-élelmiszeripar – Építő- és építőanyagipar - Gépipar – Technika –Márkaképviseletek az autó-kereskedelem területéről - Szabadidő, utazás – Kézművesség – Különböző szolgáltatások területéről.

 

Évről évre, hagyományosan, a régiónkban található üzleti egyesületek, szervezetek, szövetségek bevonásával a Székelyudvarhelyi Inkubátorházba üzleti konferenciát is szervezünk. Gazdasági rendezvényeinken az elmúlt években neves környékbeli és anyaországi gazdasági szakemberek, előadók, vállalkozók voltak jelen.

A rendezvény keretén belül kerül sor a borkóstolással egybekötött Székelyudvarhelyi Borfesztiválra. Ezen rendezvényen a kiváló borfajtákat, szőlőtermelő vidékeket, magyarországi és erdélyi borkülönlegességeket ismertettünk meg a székelyudvarhelyi lakossággal, környékbeli vendéglátóipar cégvezetőivel illetve forgalmazókkal.

 

Az Őszi Vásár rendezvénysorozat keretén belül a Sportcsarnok szomszédságában, a székelyudvarhelyi minifocipályán, szervezzük meg a Székely Termékek Fesztiválját. A rendezvény lehetőséget teremt a térségbeli termelőknek, szakembereknek egyaránt, hogy bemutathassák legújabb termékeiket, amelyek a székely hagyományokhoz kapcsolódnak, új kapcsolatokat teremtsenek, elősegítve ezáltal, hogy Székelyföldi Régióban található hagyományos mesterségek, termékek egyre nagyobb népszerűséget, ismertséget élvezzenek, egyre szorosabb kapcsolatot teremthessenek hazai és külföldi fogyasztókkal és forgalmazókkal. A fesztivál helyszínén lacikonyhával, népzenei előadásokkal, könnyűzenei koncertekkel és más rendezvényekkel várjuk a látogatókat.

A szabadtéri rendezvények helyszínén, évente megünnepli megalakulásának évfordulóját Székelyudvarhely első rádiója, a Príma Rádió. Szabadtéri népzenei előadásokkal, koncertekkel, vetélkedőkkel, versenyekkel, különböző előadásokkal, gasztronómiai bemutatókkal várjuk a hallgatókat, együtt ünnepeljük a rádió születésnapját.

Úgy gondoljuk, hogy az elmúlt évek bebizonyították, hogy az általunk megszervezett kiállítás meghatározó szereppel bír a térség gazdasági fejlődésében. Rendezvényünk által hagyományt teremtettünk, melynek közvetett és közvetlen haszonélvezői az anyaországi és térségünkbeli vállalkozások, gazdasági társulások egyaránt.

A rendezvénysorozatot idén október 3-6. között szervezzük meg.
Nagy tisztelettel várjuk rendezvényünkre!

Székelyudvarhely, 2019 augusztusa.


Tisztelettel,


Orosz-Pál Levente

az Őszi Vásár rendezvénysorozat főszervezője